Na vele jaren en enkele hard disk crashes, blijft er uit de periode van 1996 tot 2001 niet echt veel over van mijn werk als web- en informatie designer (Netvision – Ubizen).

Afbeelding van Apple Macintosh Quadra.
Beige Apples en tegenwerkende muizen

Nostalgie. Netscape3 en IE2, optical disks, HTML2, nested tables, 640×480, animated gifs,  haperende 14K-modems, het begin van ADSL, …

Shock Corridor

Shock Corridor - webdesign - ter ondersteuning van kunstproject 'Shock Corridor' door Stefaan Quix in het ITHAKA kunstparcours Leuven
Shock Corridor homepage – webdesign – ter ondersteuning van kunstproject ‘Shock Corridor’ door Stefaan Quix in het ITHAKA kunstparcours Leuven (PDF), 1997

Toenmalig kotgenoot Stefaan Quix, zich bewust van mijn grafische opleiding en gecharmeerd door mijn werk, vroeg me zijn webproject ‘Shock Corridor’ vorm te geven. Kort daarna introduceerde Stefaan me bij Stijn Bijnens, de start van een boeiende carrière.

Kerknet

Kerknet homepage 1998 - webdesign - project management
Kerknet homepage 1998 – webdesign – project management (rechts-onder: “You have 50 new messages waiting” om 19u03)

Mijn eerste volwaardige klant en project in dienstverband. Kerknet was een pionier op vlak van web-presence. In die tijd, mede dankzij Toon Osaer, enorm veel geleerd over webdesign, interactie met de opdrachtgever en hoe een dergelijk project aan uitvoerderszijde te beheren.

Bastos Racing Team

Bastos Racing Team homepage 1997 - web design - project management - met werkende koplampen en bezoekersteller!
Bastos Racing Team homepage 1997 – web design – project management – met werkende koplampen en bezoekersteller!

Toen er nog duchtig gerookt werd binnen de kantoormuren en sigarettenfabrikanten sportief sponsorden! Samen met Kerknet, mijn eerste volwaardige klant in dienstverband. Rallye en touring-racing, een fantastisch onderwerp. Boys and toys.

Mobistar

Mobistar 1e homepage 1998 - web design - support
Mobistar 1e homepage 1998 – web design – support

Mobistar kwam in 1998 op de Belgische markt als één van de eerste mobiele service operatoren en lanceerden hun eerste website. Ik werkte in dienstverband mee aan de initiële vormgeving en stond mee in voor het verder onderhoud.

BADO – Belgian Antique Dealers Online

schermafbeeldingen van het functionele BADO prototype
schermafbeeldingen van het functionele BADO prototype

Tot op vandaag nog altijd fier. Mijn allereerste privé project op eigen initiatief in samenwerking met Frederick De Clerck, antiquair-decorateur te Brugge. Uitwerking concept, branding en productie. BADO, een pioniersconcept, werd voorgesteld aan het Genootschap der Brugse antiquairs op een avond in november 1997. Spijtig en vreemd genoeg was er toen te weinig draagvlak om dit (nog steeds fantastisch) concept uit te rollen. We waren onze tijd te ver vooruit en men heeft er een trein aan gemist denk ik.

Lhoist

Lhoist homepage 1999, large-scale website, navigatie op 4 niveaus
Lhoist homepage 1999, large-scale website, navigatie op 4 niveaus – web design – project management

Een enorme website met heel wat inhoud, rigoureuze brand-guidelines en terecht veeleisende opdrachtgevers, maakten dit tot een boeiend project in dienstverband. Complete webdesign, ontwikkeling en onderhoud.


Het is de periode van de opkomst van het commerciële internet in België. Pionierswerk. Hieronder enkele foto’s van indertijd afdrukte schermafbeeldingen en gerecupereerde bestanden.

Selectie webdesign publieke websites en administratie-omgevingen
Selectie webdesign publieke websites en administratie-omgevingen

Ik heb nooit bijgehouden hoeveel websites ik in die periode in dienstverband heb gedesigned en onderhouden. Een berekende schatting leert me dat het er in de periode van 5 jaar (1996-2001) ongeveer een 40-tal moeten geweest zijn.

Ondermeer voor Lhoist, Kerknet, Bastos Racing Team, Kanaal2, InTeach, Gymna, IMEC, Bernard Massard, Glaxo Wellcome, Korfina, KMONet, VTM-RTL Levenslijn, ASLK bank, RAM Mobile Data, Host-IT, Trunk, SP, Blue Paradise Diving Club, SecurityWatch, VKW Limburg, eXpanded Media, Mobistar, Bank J.Van Breda & C°, NetVision, …

Naarmate ik werk terug vind van rond deze periode wordt deze lijst aangevuld.


Geïnteresseerd in een klant- of projectnaam, het verhaal achter een schermafbeelding? Contacteer mij voor het volledige verhaal.