paul-dhoore-bbvt-image-start

Visual identity, branding, webdesign en project management voor de Beroepsverenging van Beëdigd Vertalers en Tolken in België (BBVT-UPTIA).

Visual identity

In opdracht van José D’hoore, initiatiefnemer en oprichter van de BBVT, werd een eenvoudige maar krachtige visuele identiteit ontwikkeld, hoofdzakelijk in functie van een te ontwikkelen webtoepassing.

Visual identity, branding, webdesign en project management. logo BBVT - UPTIA
logo BBVT – UPTIA

De ontwikkeling van de visuele identiteit startte met het ontwerp van het tweetalige logo met 2 steunkleuren en de selectie en keuze van een geschikt lettertype.

lettertype Franklin Gothic BBVT - UPTIA
lettertype Franklin Gothic BBVT – UPTIA

De visuele identiteit werd consequent doorgetrokken in meerdere offline media. Papierwaren, schrijfgerief, lanyards, etc. De belangrijkste toepassing ervan op de website als centraal communicatiemiddel.

Website met registratie en ledenbeheer

homepage BBVT met zoekfunctionaliteit
homepage BBVT met zoekfunctionaliteit

De responsieve tweetalige en database-gedreven BBVT website diende publiek informerend en wervend te zijn naar potentiële leden toe. In hoofdzaak was de toepassing gericht aan officiële instanties die op zoek zijn naar vertalers en/of tolken in gerechtelijke context.

homepage banner met zoekfunctionaliteit
geanimeerde homepage banner met zoekfunctionaliteit

Belangrijkste functionaliteit op het publieke deel was dan ook de efficiënte zoekmachine met meerdere criteria en filters, prominent op het startscherm.

Het hoofdobjectief van de website bestond uit de populatie van de database met contact- en andere essentiële gegevens mbt. beëdigde vertalers en/of tolken, met name de leden.

Personen die in aanmerking komen konden zich registreren via de website. Na moderatie door een centrale administrator, konden zij hun gegevens zelf verder beheren via een beschermd luik.

selectie schermen en details BBVT - UPTIA website. Visual identity, branding, webdesign en project management
selectie schermen en details BBVT – UPTIA website

Functionaliteiten

Naargelang de rechten toegekend aan een specifieke logincode werden volgende functionaliteiten aangeboden in het beschermde deel van de website:

  • Registratie en Login procedure, ter populatie van de contactdatabase ter opbouw van een nationaal register;
  • CMS op maat ter voorziening en onderhoud van nieuws en FAQ;
  • Administratieomgeving ter beheer van de registranten en leden.
BBVT - UPTIA workspace visual identity, branding, webdesign en project management
BBVT – UPTIA workspace

De technische ontwikkeling werd onder het label ‘DC-projects’ met Dreams and Creations uitgevoerd. Zowel functioneel als op technisch vlak is het BBVT project in zekere zin gelijkaardig aan dat voor het EEEP, zij het met eenvoudiger specificaties.


Het dagelijks beheer van deze website is sinds midden 2017 in handen van een andere firma en is sindsdien op meerder vlak gewijzigd.

Geïnteresseerd in het origineel van deze webtoepassing of een ander verhaal? Aarzel niet, stuur me een bericht en dan spreken we snel.