Verdere uitbouw en versteviging van de HCPA visuele identiteit met toepassingen in offline communicaties. HCPA is de afkorting van Hockey Club Patria Aalst.

Op dit scherm een selectie van de belangrijkste verwezenlijkingen in deze context, in willekeurige volgorde.

Copywriting en layout brochure HCPA sponsoring

Spreads uit de HCPA sponsoring informatiefolder
spreads uit de HCPA sponsoring informatiefolder

Een sportvereniging als HCPA leeft dankzij inkomsten van lidgelden, mecenaat en sponsoring.

Vertrekkend vanaf nul, stelde ik een inhoudelijk wervende en informatieve brochure op, gericht aan de bestaande en potentiële nieuwe sponsors, bedrijven uit ruime regio Aalst. De visuele taal, eerder door mezelf gedefinieerd, kon ik nu zelf offline toepassen op drukwerk. Oplage 30 exemplaren, 16 pagina’s ingebonden op A5 formaat (drukwerk: PDB Print Partners te Ninove).

De brochure en de wervende inspanningen van mezelf en enkele andere club-leden, leidden uiteindelijk tot een ver-viervoudiging (!) van de jaarlijkse sponsorinkomsten.

Copywriting en layout HCPA teamkits

Spreads uit HCPA teamkits
spreads uit de HCPA teamkits

Een ander eigen initiatief bestond uit de samenstelling van teamkits, informatiebundels per leeftijdsgroep die zowel spelers als ouders voorzien van essentiële specifieke informatie. Bedoeld voor nieuwe leden en/of spelers die van leeftijdsgroep veranderen. Zo werd ondermeer informatie omtrent sportieve en extra-sportieve doelstellingen, spelregels, veldgrootte, trainingen en match-opwarming, gedragsregels en discipline, in begrijpelijke taal samengevat en geïllustreerd tot een geheel van 24 pagina’s.

Zowel de inhoud, tekst, (de meeste) foto’s, layout en afwerking voor productie nam ik voor mijn rekening. Eindredactie in overleg met mijn collega’s in de sportieve bestuurscel. In totaal werden 7 inhoudelijk verschillende teamkits opgeleverd, digitaal (PDF) en gedrukt op A4-formaat en ingebonden (drukwerk: PDB Print Partners te Ninove).

Ontwerp HCPA affiches

affiches ter aankondiging van HCPA evenementen - HCPA workspace - visuele identiteit toepassingen
affiches ter aankondiging van HCPA evenementen – HCPA workspace – visuele identiteit toepassingen

HCPA-evenementen dienen aangekondigd in een stijl, passend in de visuele taal. Big fat en bold. Niet enkel de stijl was navenant. De affiches werden bovendien afgedrukt op A0-formaat. In your face!

HCPA workspace - visuele identiteit toepassingen
HCPA workspace – visuele identiteit toepassingen

HCPA clubwear

Samen met de komst van nieuwe sponsors diende het officiële wedstrijdtenue te worden vernieuwd. De wedstrijdshirts met het traditioneel en typisch blokpatroon, heb ik licht hertekend in functie van een uniforme logo-displayruimte op de borst.

Slider

Na de lancering van het officiële wedstrijdtenue (seizoen 2016-17) verzorgde ik een clubwear-set bestaande uit een softshell jas, trainingspak en T-shirt met specifieke plaatsing van het nieuwe HCPA-logo. Op zich een beperkte bijdrage van mezelf maar wel met grote impact.


Bekijk en lees ook het artikel over hoe de HCPA visuele identiteit tot stand kwam.


Interesse in dit verhaal rond visuele identiteit voor een sportclub? Contacteer me voor het volledige verhaal.